Odwiedziła mnie w tamtym tygodniu koleżanka od której dostałam prezencik. Wiedziała ze uwielbiam kwiaty więc dostałam osłonkę na kwiatka:-))) Podobną osłonkę można zdobyć na moim Mikołajowym Candy. Tak mi się spodobała ta osłonka, że polowałam na podobną ponieważ chcę obdarować nią jedną z Was. Tak więc dziewczyny zapraszam do zabawy;-))) Cebulowe wyglądają w niej bosko;-))). Nie było już w sklepie takiej samej ;-( ale była mniejsza no i biała. Wiem że większość z Was uwielbia ten kolor,więc będzie super dodatkiem do Waszych pięknych domów. Dzisiaj miałam wenę na gotowanie a raczej gotowanie i pieczenie. Zrobiłam dzisiaj pierogi z kapustą i z grzybami. Farsz wyszedł świetny i ciasto też.:-) Pierogi posypałam kminkiem i upiekłam w piekarniku. Są naprawdę pyszne. Tak więc dziewczyny zachęcam do zrobienia ich na wigilijny stół będą smakowitym dodatkiem wigilijnej wieczerzy.
Pozdrawiam
Ojej mniam mniam! tylko bez kminku poproszę :D
OdpowiedzUsuńO matko, jakie pierogi!!! Aż ślinka cieknie!! MNIAM :)))
OdpowiedzUsuńDziewczyny dzięki za odwiedziny. Pierogi naprawdę pyszne;-) Upiekłam ich sporo i już ich nie ma czyli wniosek że wszystkim smakowały;-)))
OdpowiedzUsuńCałuski
MNIAM!!!!!!! Jaki apetyczny post!!
OdpowiedzUsuńOslonka sliczna...ale te pierogii...
Mhmmmm... jakieee pierogi!! Uwielbiam! I z kminkiem, i bez... Oczywiście obowiązkowo na Święta ;-)
OdpowiedzUsuńOsłonki-filiżanki obie cudne, ale skąd już kwitnące hiacynty u Ciebie?
Pozdrawiam!
Droga Inkwizycjo hiacynty są już w sprzedaży w sklepach ogrodniczych i kwiaciarniach. Ja natomiast posadziłam ich sporo w październiku, a jak wszystkie zaczną kwitnąć to będę miała wiosnę w środku zimy;-))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Pierogi pysznościowe (uwielbiam pieczone) osłonka świetna :))
OdpowiedzUsuńŚciskam :)
Ależ, te pierogi wyglądają apetycznie. Palce lizać. Też robię pieczone na Wigilię, tylko bez kminku na wierzchu. Kminek mam w kapuście.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
Pierogi wygladają bardzo smakowicie.Nigdy nie robiłam i nie jadłam takich z kminkiem i pieczonych w piekarniku!Kładzie się je bezpośrednio na blachę czy na folię? Wybacz pytanie ale chętnie bym takie zrobiła a nie wiem jak.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Agusiu pierożki kładę bezpośrednio na wysmarowaną tłuszczem blachę. Piecze się je aż się zarumienią.
OdpowiedzUsuńNaprawdę są pyszne. Ja zrobiłam z kminkiem ale oczywiście jak ktoś nie lubi to mogą być bez posypki. Dziękuję za odwiedziny;-)
Pozdrawiam
Prześliczna osłonka jak się nie zapisać?:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Lacrima
Anielska osłonka i anielskie jedzonko:)
OdpowiedzUsuń