środa, 24 listopada 2010

Prezenty i pierogi;-)))

Odwiedziła mnie w tamtym tygodniu koleżanka od której dostałam prezencik. Wiedziała ze uwielbiam kwiaty więc dostałam osłonkę na kwiatka:-))) Podobną osłonkę można zdobyć na moim Mikołajowym Candy. Tak mi się spodobała ta osłonka, że polowałam na podobną ponieważ chcę obdarować nią jedną z Was. Tak więc dziewczyny zapraszam do zabawy;-))) Cebulowe wyglądają w niej bosko;-))). Nie było już w sklepie takiej samej ;-( ale była mniejsza no i biała. Wiem że większość z Was uwielbia ten kolor,więc będzie super dodatkiem do Waszych pięknych domów. Dzisiaj  miałam wenę na gotowanie a raczej gotowanie i pieczenie. Zrobiłam dzisiaj pierogi z kapustą i z grzybami. Farsz wyszedł świetny i ciasto też.:-) Pierogi  posypałam kminkiem i upiekłam w piekarniku. Są naprawdę pyszne. Tak więc dziewczyny zachęcam do zrobienia ich na wigilijny stół będą smakowitym dodatkiem wigilijnej wieczerzy.
Pozdrawiam

12 komentarzy:

  1. Ojej mniam mniam! tylko bez kminku poproszę :D

    OdpowiedzUsuń
  2. O matko, jakie pierogi!!! Aż ślinka cieknie!! MNIAM :)))

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziewczyny dzięki za odwiedziny. Pierogi naprawdę pyszne;-) Upiekłam ich sporo i już ich nie ma czyli wniosek że wszystkim smakowały;-)))
    Całuski

    OdpowiedzUsuń
  4. MNIAM!!!!!!! Jaki apetyczny post!!

    Oslonka sliczna...ale te pierogii...

    OdpowiedzUsuń
  5. Mhmmmm... jakieee pierogi!! Uwielbiam! I z kminkiem, i bez... Oczywiście obowiązkowo na Święta ;-)
    Osłonki-filiżanki obie cudne, ale skąd już kwitnące hiacynty u Ciebie?
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  6. Droga Inkwizycjo hiacynty są już w sprzedaży w sklepach ogrodniczych i kwiaciarniach. Ja natomiast posadziłam ich sporo w październiku, a jak wszystkie zaczną kwitnąć to będę miała wiosnę w środku zimy;-))
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  7. Pierogi pysznościowe (uwielbiam pieczone) osłonka świetna :))

    Ściskam :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ależ, te pierogi wyglądają apetycznie. Palce lizać. Też robię pieczone na Wigilię, tylko bez kminku na wierzchu. Kminek mam w kapuście.
    Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  9. Pierogi wygladają bardzo smakowicie.Nigdy nie robiłam i nie jadłam takich z kminkiem i pieczonych w piekarniku!Kładzie się je bezpośrednio na blachę czy na folię? Wybacz pytanie ale chętnie bym takie zrobiła a nie wiem jak.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  10. Agusiu pierożki kładę bezpośrednio na wysmarowaną tłuszczem blachę. Piecze się je aż się zarumienią.
    Naprawdę są pyszne. Ja zrobiłam z kminkiem ale oczywiście jak ktoś nie lubi to mogą być bez posypki. Dziękuję za odwiedziny;-)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  11. Prześliczna osłonka jak się nie zapisać?:)
    Pozdrawiam Lacrima

    OdpowiedzUsuń
  12. Anielska osłonka i anielskie jedzonko:)

    OdpowiedzUsuń

Pozdrawiam wszystkich zaglądających i dziękuję serdecznie za każdy komentarz :))))
Danuta